WILDEMAN 7 DAGEN GEOPEND VAN 1200 UUR TOT 1800 UUR!

28-04-2021
Geachte Lieve Gasten,

Zoals u waarschijnlijk heeft vernomen mogen wij vanaf volgende week Woensdag weer enigszins ons vak uitoefenen. En dat gaan wij dan ook zeker doen!!

Vanaf Woensdag 28 April zal uw favoriete Bierproeflokaal elke dag geopend zijn van 1200 uur tot 1800 uur!

Wij gaan er vanuit dat u weet dat de Wildeman niet beschikt over een bijster groot terras….met de huidige regels en restricties komen wij in de ideale opstelling maar tot 12 terrasstoelen. Na lang beraad hebben wij dan ook besloten om niet met reserveringen te gaan werken.
En zullen wij helaas met het ‘wie het eerst komt….wie het eerst maalt’ principe moeten werken. Dit klinkt heel ongastvrij maar uiteindelijk is dit juist het tegenovergestelde …stel dat u lekker zit en wij moeten u verzoeken om plaats te maken voor een andere gast…in het hoofd van een Wildeman is dat zeer ongastvrij.

Wij hopen dat u dit besluit begrijpt ..maar wij hopen vooral dat dit besluit u er niet van weerhoudt om langs te komen!

Want:

De fusten Jever zijn al besteld.
Uw glas bier zal gegarandeerd in perfecte conditie verkeren.
Een beetje frisse lucht kan geen kwaad.
Wij willen u graag zien…..al zijn wij ook wat zenuwachtig.
Dit is pas het begin.

35 Jaar Bierproeflokaal In de Wildeman

08-04-2021
Geachte Lieve Gasten,

Allereerst ontzettend bedankt voor de nimmer aflatende steun in deze tijd van frustratie en onzekerheid! U weet niet ..misschien wel trouwens …hoe goed dat ons doet.

Het zal u niet ontgaan zijn ..misschien wel trouwens …dat uw favoriete Wildeman zeer binnenkort de respectabele leeftijd van 35 jaar dreigt te bereiken.
Aan de hand van zeer gepassioneerde medewerkers, nieuwsgierige levensgenieters en natuurlijk uitmuntende directie is de Wildeman ..in alle bescheidenheid …een legendarisch figuur in de bierwereld geworden.

Dit heugelijke feit had zeker een feestelijke uitspatting van hier tot Bamberg en terug verdiend …maar u begrijpt dat de jubileum activiteiten nog even in de lagertank zitten.

Sinds 1690 staat de Wildeman niet alleen bekend om zijn woeste krullen en drankzucht maar ook om zijn positieve uitstraling ….tot zijn eigen grote vreugde werd hij van tijd tot tijd zelfs “De blije eikel” genoemd.
Anno 2021 is er niets aan deze instelling veranderd en vieren wij gewoon 35 Jaar Wildeman maar dan, zolang het moet, op de Wilde Winkel manier.

Wij allen hebben nog niet de bewegingsvrijheid om weer eens een brouwerij te bezoeken. Dus de Wilde Winkel haalt de brouwerij gewoon naar uw huiskamer.

De komende periode zal de Wilde Winkel één brouwerij per keer in het zonnetje zetten.

Zoals u gewend bent zal het Sales-team weer de mooiste pakketten samenstellen... maar dit keer krijgt u er ook een unieke ‘link’ bij. Deze ‘link’ zal u de gelegenheid bieden om thuis … en dus op elk gewenst moment ..te kunnen genieten van uw aangekochte bier EN van een persoonlijke brouwerij tour.

Zaterdag 10 April hebben wij het genoegen om u Brouwerij Nevel te presenteren ..en ..omdat het nou eenmaal feest is …kunt u ook kennismaken met de pracht producten van Basic Theory Ferments. Hier volgt een kleine uitleg waar Basic Theory Ferments voor staat…

Oprichter Do Bongers heeft na een succesvolle brouwerscarrière besloten het roer om te slaan. Van het fermenteren van bier in een glas gaat ze naar fermentatie tot een product op je bord.

meer informatie dient u zelf te ervaren 🤗

Het Brouwerij Nevel Pakket zal bestaan uit de volgende bieren. € 70,=

*1 Fles Aard 37,5cl
*1 Fles Doorn 37,5cl
*1 Fles Meander 37,5cl
*1 Fles Weide 33cl
*1 Fles Minne 33cl
*1 Fles Purper 75cl

Basic Theory Ferments Pakket € 35,=

*1 Pot Sexy Sauerkraut 320 Gram
*1 Pot Purple Powers 320 Gram
*1 Pot Curried Kraut 320 Gram
*1 Fles Sweet Carolina Hot Sauce 150ML

Het Sales-Team zit weer klaar om uw bestelling te noteren en zal Zaterdag 10 April van 1200 uur tot 1700 uur klaarstaan om uw bestelling te overhandigen.


Proost ..op 35 Jaar Wildeman!

De ambassadeurs gaan op bezoek bij Brouwerij D’n Drul in Groesbeek.

21-12-2015
Het is woensdag 9 december 2015 als wij vertrekken met de trein naar Nijmegen. Dit is onze laatste reis als ambassadeurs van “In de Wildeman”. Ja, je leest het goed, we houden er mee op, aan alles komt een eind. We hebben de afgelopen jaren zo’n 30 Nederlandse brouwerijen bezocht en verslag bij jullie uitgebracht via de site van ons aller proeflokaal “In de Wildeman”.

Tijdens onze treinreis blikken we nog even terug op die leuke gesprekken en ontmoetingen met al die gepassioneerde Nederlandse brouwers.

Na de heerlijke versnapering, die Klaas altijd bij zich had, komen we aan in Nijmegen. Daar nemen we bus 5 naar Groesbeek. Stappen uit bij de halte centrum en lopen naar de Hoflaan. Groesbeek ligt te midden van een glooiend landschap, vlakbij de Duitse grens. Een dorp waar het bourgondische leven bejubeld wordt. Het is in de wijk Den Drul waar vorm wordt gegeven aan de droom van Roland en Wilma Boschman: het brouwen van speciaal bier. De droom die startte acht jaar geleden als hobbybrouwer en inmiddels is uitgegroeid tot een succes.

We maken kennis met Wilma, die ons vertelde dat ze een jaar geleden deze brouwerij, in een oude kledingzaak, zijn begonnen. Het meubilair is gemaakt van steigerhout dat zeer robuust aandoet. Achterin de zaak is de brouwerij, die je vanuit je tafeltje kunt zien. De brouwketels komen uit Engeland. Ze brouwen 400 liter per batch, geheel naar eigen recept. Ze brouwen hoofzakelijk in het weekend zodat ook de bezoekers het brouwproces mee kunnen maken.

Als eerste drinken wij Den Drulse Dubbel van 6,8 %. Pittig niet te zoet, zacht mondgevoel met een aangename lekkere bittere afdronk.

Dan gaat de deur open en komen er jongens binnen met in hun handen houten trays voor 4 flesjes bier. “Deze worden speciaal voor ons gemaakt, door jongens en meisjes met het syndroom van Down”, verteld Wilma. Als tweede bier drinken we een Triple van 8,5%. “Verrassend Blond” genoemd, wit schuim, licht troebel. Lekker koppig bijna een IPA.

Helaas treffen wij de brouwer niet zelf, die heeft nu nog een full time baan. Maar s’avonds en in het weekend is hij bezig in z’n brouwerij, waar hij buiten de seizoen bieren ook diverse speciaal bieren brouwt, zoals een Dubbel, Triple, Blond, Saison (naar een recept van Wilma) en een Engelse Ale. Alle bieren zijn voorzien van prachtige etiketten, met op de achtergrond afbeeldingen van het glooiende landschap van Groesbeek. Helaas zijn deze bieren nog niet in de regio van Amsterdam te verkrijgen. Maar wel bij de diverse slijterijen en speciaalzaken in en om de omgeving van Groesbeek en Nijmegen, en sinds kort zelfs bij de Jumbo in Groesbeek.

Dan proeven nog de Mighty Drul een Engelse Brown Ale van 8,8%. Dit lijkt wel een bock biertje, met wat caramel en chocolade, heel lekker. Als laatste drinken we nog een Saison, “To Misterius” van 8,8%. Naar een recept van Wilma, amberkleurig, lekker bittertje, gember, kaneel, sinaasappel. Dit is Klaas z’n favoriet.

Dan is het weer tijd om afscheid te nemen. We lopen terug naar de bushalte, maar niet zonder nog even een visje te eten bij de plaatselijke visboer uit Urk. Smaakt heerlijk als je wat gedronken hebt en nog een paar uur moet reizen.

Wil je meer weten of een bezoekje brengen aan deze kleine ambachtelijke brouwerij kijk dan op www.brouwerijdendrul.nl

Dit was ons dertigste en tevens laatste verslag. Wij danken alle lezers voor hun aandacht. We zien elkaar vast en zeker in hét bierproeflokaal.

Jaap en Klaas