Versoepeling Fase 2.2 ..en andere toestanden

23-06-2021
Geachte Lieve Gasten,

Hier volgt weer een update van alle versoepelingen en de daarbij behorende huishoudelijke toestanden.

Zoals jullie weten zijn wij.. hopelijk... in de laatste fase van de heropening ..op weg naar het ‘oude normaal’ ..stappenplan beland. Wat betekent dat wij vanaf Zaterdag as. naar de reguliere sluitingstijden mogen gaan …aan de ‘testen voor toegang perikelen' gaan wij niet beginnen …wij zijn nog steeds van mening dat café bezoek een spontane aangelegenheid is en blijft. Dat betekent wel dat wij ons nog steeds aan de 1,5 meter basisregel dienen te houden…ala ..het zij zo ..liever nog spontaan en veilig dan om de dag een kriebelende huig en fontanel.

Bewust vermelden wij dat wij naar de reguliere sluitingstijden MOGEN gaan ..want wij hebben besloten om vooralsnog de deuren elke dag om 2400 uur te sluiten ..de reden is voornamelijk dat wij ..en zeer waarschijnlijk ook u …nog moeten wennen aan het laat naar bed gaan. De lockdown en de avondklok hebben er mede voor gezorgd dat ons bioritme volledig van slag is geraakt. Vandaar dat wij lief voor ons en voor u moeten en willen zijn …uw lichaam is uw tempel ..😇

Ook hebben wij na lang beraad besloten om per 1 Juli NIET meer op Zondag open te gaan. Wij hebben gemerkt dat de kracht van de Zondag toch in de evenementen zit ..en dat willen wij graag zo houden. Ook heeft het weer de praktische gezondheidsredenen …maar dan voor onze geliefde personeel en directie.

Helaas heeft ons en uw aller Elaine te kennen gegeven te stoppen als gastvrouw en barmedewerker.

Elaine heeft het afgelopen jaar onbaatzuchtig onbetaald verlof genomen om diverse redenen ..maar de voornaamste reden was om uw bierproeflokaal te ontlasten van een hoge financiële druk. Tijdens deze ’sabbatical’ is haar bedrijf Wilde Chutney exponentieel gegroeid ….na meerdere fijne gesprekken met de directie heeft Elaine ..na veel wikken en wegen en 5en en 6en …de emotionele knoop doorgehakt. Elaine wil en gaat zich volledig focussen op Wilde Chutney!
U begrijpt …dat was voor beide partijen even slikken want 16 jaar is niet zomaar iets….. 16 Jaar heeft Elaine met liefde haar ziel en zaligheid ingezet voor dit prachtig mooie proeflokaal ...maar nu is het tijd om de volgende stap te zetten.
Wij wensen Elaine heul veul succes, liefde en wijsheid. En wij zullen Elaine missen als gastvrouw, kennisbron en gepassioneerd bierliefhebber.

Elaine zal in de toekomst te bewonderen zijn als gast want als zij iets gaat missen ..is dat jullie ..haar lieve vrienden aan de toog.

Elaine is samen met Jan ..voormalig Bierkoning ..nu pintjes brouwer bij de Kromme Haring…grondlegger van het festival van Wilde Dieren en andere Bieren oftewel CARNIVALE BRETTANOMYCES. Aangezien dit geweldige evenement op dit moment onmogelijk groots georganiseerd kan worden hebben wij samen met de Bierkoning bedacht om dit in het klein te doen.

In het kader van 35 Jaar Bierproeflokaal In de Wildeman en 36 Jaar Bierkoning organiseren wij van 15 Juli t/m ..jaja ..Zondag 18 Juli een mini Wild bierfeest ..genaamd WILDER 2021!

Wij zijn druk doende om zo snel mogelijk het volledige programma aan u te presenteren …maar verwacht mooie ‘tastings' en ontmoeten & groeten van meerdere “WILD SIDE” brouwers.

Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Voor nu ….veel liefs …ook namens Jelle!

Huh? ..Ja Jelle ..want Jelle komt terug 🥳

Onze Yolo ..tegenwoordig directeur van Edelstoff Bierimport gaat de biermarkt op geheel eigen wijze inventariseren en verkennen …namelijk ..vanaf Juli ..op de Vrijdag en Zaterdag ..achter de bar van uw favoriete lokaal.

Dus…😀

Tot Snel!!

Versoepeling Fase 2.1 ..en ander gedoe

03-06-2021
Geachte Lieve Gasten,

Aangezien iedereen moet wennen aan de hitte hebben Mark en Hugo besloten dat wij aankomende Zaterdag jullie ook binnen mogen verwelkomen. U begrijpt dat wij ongelofelijk blij zijn met dit besluit. Dit besluit betekent dat wij u steeds minder hoeven te vertellen dat er helaas geen plek is.

U begrijpt dat er nog steeds restricties gelden voor de horeca. Op dit moment zijn de werkelijke restricties ons ook nog niet volledig duidelijk…vandaar dat wij u proberen uit te leggen wat er van ons en dus ook van u gevraagd wordt.

*Vanaf Zaterdag 5 juni 2021 is uw favoriete proeflokaal geopend van 1200 uur tot 2200 uur.
*Vooralsnog gaat de deur om 2100 uur dicht en kunt u tot 2200 uur rustig van uw bier genieten.
*U dient zittend uw bier te verorberen.
*Mocht u de behoefte hebben om te bewegen ..bv..toiletgebruik..dan is het dragen van een mondkapje verplicht.
*Mocht u op zoek zijn naar de vriendelijke glimlach die u van ons gewend bent …de glimlach zit verstopt achter een ongemakkelijk en voor het oog ..zeer ongastvrij mondkapje.
*Tafels van 4 personen zijn mogelijk maar wel op 1,5 meter.
*Huishoudens hoeven zich niet aan de 1,5 meter te houden….wilt u zo vriendelijk zijn om de o zo leuke huishoud ....en de 'ik ben al gevaccineerd’ grapjes in te slikken ..wij kunnen de grapjes zeer waarderen maar het is u wellicht duidelijk geworden dat de overijverige BOA totaal geen gevoel voor humor heeft.

Het lijkt alsof er helemaal niets meer mag maar weet u nog…. 8 maanden geleden hebben wij bewezen dat wij uitermate goed kunnen placeren en roteren. Wij hebben zoveel vertrouwen in jullie en in ons dat wij wederom hebben besloten om niet met reserveringen te werken. Wij blijven bij de ’staande reservering’.

Natuurlijk gaan wij deze versoepeling weer een klein beetje vieren!

Aankomende zaterdag gaan wij de taplijst ietsje opschalen…dat doen wij in ieder geval met twee verse Duitse klassiekers ..de Schlenkerla Märzen en de Schlenkerla Helles Lager …Dat gaan wij omlijsten met een spelvorm…blend uw eigen Schlenkerla Kräusen …tekenen/ kliederen voor volwassenen ..zeg maar🥳. Uiteraard hebben wij de Schlenkerla Kräusen als referentiebier op de fles. Als klap op de vuurpijl zullen wij ook weer de 'Weisswurst mit Senf' in ere herstellen.

Wij hebben daar nu al zin an ..hopelijk u ook!!!

Dan hebben wij nog een huishoudelijke mededeling ..geen grapje.

Helaas heeft uw Thijs en onze Rooie Annie na een goed gesprek aangegeven dat hij zijn Horeca geluk ergens anders gaat beproeven. Rooie Annie gaat terug naar zijn oude werkgever en gaat daar de scepter zwaaien over het Genootschap en de Klos. Het was even slikken maar wij feliciteren ...en wensen hem veel geluk en wijsheid met deze volgende stap.

U kunt deze maand nog volop genieten van deze sympathieke West Fries maar wij willen u wel vragen om er voor te zorgen dat hij 6 Juli al spijt heeft van zijn besluit 🤗

Tot zover de Wilde Update.

Wij houden van jullie en wij willen u nogmaals danken voor de geweldige steun en liefde

Tot snel

Liefs

P.S. De sluitingstijd van de Zondag zal vanaf volgende week 1900 uur zijn.

WILDEMAN 7 DAGEN GEOPEND VAN 1200 UUR TOT 1800 UUR!

28-04-2021
Geachte Lieve Gasten,

Zoals u waarschijnlijk heeft vernomen mogen wij vanaf volgende week Woensdag weer enigszins ons vak uitoefenen. En dat gaan wij dan ook zeker doen!!

Vanaf Woensdag 28 April zal uw favoriete Bierproeflokaal elke dag geopend zijn van 1200 uur tot 1800 uur!

Wij gaan er vanuit dat u weet dat de Wildeman niet beschikt over een bijster groot terras….met de huidige regels en restricties komen wij in de ideale opstelling maar tot 12 terrasstoelen. Na lang beraad hebben wij dan ook besloten om niet met reserveringen te gaan werken.
En zullen wij helaas met het ‘wie het eerst komt….wie het eerst maalt’ principe moeten werken. Dit klinkt heel ongastvrij maar uiteindelijk is dit juist het tegenovergestelde …stel dat u lekker zit en wij moeten u verzoeken om plaats te maken voor een andere gast…in het hoofd van een Wildeman is dat zeer ongastvrij.

Wij hopen dat u dit besluit begrijpt ..maar wij hopen vooral dat dit besluit u er niet van weerhoudt om langs te komen!

Want:

De fusten Jever zijn al besteld.
Uw glas bier zal gegarandeerd in perfecte conditie verkeren.
Een beetje frisse lucht kan geen kwaad.
Wij willen u graag zien…..al zijn wij ook wat zenuwachtig.
Dit is pas het begin.